• 06 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Опасно горещо време и висок риск от пожари

Опасно горещо време и висок риск от пожари
Температурите скачат над 40 градуса в следващите дни

/КРОСС/ С напредването на месец юли времето ще остане слънчево, горещо с минимални, краткотрайни и локални смущения. В следващите 2 седмици дневните температури ще се движат на ръба на поносимостта с усещане за жега и задух.

Текущата седмица ще е преобладаващо слънчева и суха. Облачността ще е минимална - единствено в средата на периода - сряда и с малка вероятност в четвъртък - има изгледи за следобедни локални гръмотевични процеси в източните райони с кратък валеж. Температурите ще са до 38-39 градуса в понеделник и вторник, след това термометрите ще се движат около 40 градуса в обичайно горещите точки у нас.

Според предварителните прогнози третата седмица на месеца ще е още по-гореща. Преобладаващите дневни температури в страната ще са в интервала 35-40 градуса, като в Дунавската равнина, по долното течение на Струма, в централните и източните райони на Горнотракийската низина термометрите ще скочат малко над 40 градуса. Изгледи за динамика във времето има за 17-18 юли с локални, кратки следобедни валежи с гръмотевици.

Времето по Черноморието няма да е изключение от общата картина - преобладаващо слънчево с минимална облачност. Дневните температури най-често ще са около и малко над 30 градуса с усещане за жега и задух следобед и привечер. През текущата седмица повече облаци се очакват в сряда, 10 юли, а след това - около 16-17 юли, с известна вероятност за кратки локални превалявания с гръмотевици. Морската вода е с температура 25-26 градуса.

В разгара на лятото опасността от разпалване на горски и полски пожари е голяма. Температурите са високи, слънцегреенето - интензивно. В хода на месеца все по-обширни територии в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще стават потенциално уязвими към пожари. Крайно опасно е паленето на огън на открито по каквито и да е поводи.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.