• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ваня Григорова: Не е невъзможно да има нови кметски избори в София

Ваня Григорова: Не е невъзможно да има нови кметски избори в София

/КРОСС/ Не е невъзможно да има нови кметски избори в София. Проблемът е, че втората инстанция на съда все още не се произнася с решение, каквото и да е то. Това каза общинският съветник от "БСП за България" Ваня Григорова в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите й Васил Терзиев използва това като оправдание, за да не поема дългосрочни ангажименти, а групата на ПП-ДБ-СС плаши с преврати.

"На последната сесия на СОС представител на тяхната група заяви, че ако решението на съда е, че отиваме на нови избори и техният кмет вече не е кмет, те обещават преврат. Те обещаха да съберат хиляди хора на жълтите павета. Това поведение на хора, които твърдят, че искат правова държава, сочи, че всъщност не искат това".

Григорова обясни, че от няколко месеца се водят разговори между всички групи в СОС за смяна на директорите на общинските дружества, защото настоящите са с изтекли мандати. ПП-ДБ-СС обаче били неудовлетворени, че останалите групи са "били склонни да им дадат само 1/5 от местата в Съвета на директорите".

"Тук няма принципно противоречие между групите, а проблем на ПП-ДБ-СС, че нямат мнозинство в ръководствата", каза тя.

Тя коментира пожарите в страната и борбата с тях. „Ние имаме нужда от техника. В Турция има цяла флотилия от 120 самолета хеликоптера, които са за гасене на пожари, в Гърция има 90 - в България няма как да се оправим с 3 военни хеликоптера, които са пригодени за гасене. Имаме тежък дефицит на държава. В последните 30 години липсва управление, това е разпад. Виждаме го през различни призми", коментира Григорова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.