• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Hyundai Motor Company и Škoda Group ще си сътрудничат в областта на водородните и енергийно ефективни решения за мобилност

Hyundai Motor Company и Škoda Group ще си сътрудничат в областта на водородните и енергийно ефективни решения за мобилност

/КРОСС/ - Hyundai Motor Company и Škoda Group подписват меморандум за разбирателство (MOU) по време на корейско-чешката бизнес среща на върха в Прага.

- Двете страни ще си сътрудничат за установяване на водородна икономика и реализиране на устойчива бъдеща екосистема за мобилност.

- Škoda Group ще изследва възможностите за разширяване на водородната мобилност, чрез прилагане на технологии и водородни горивни клетки от Hyundai.

Hyundai Motor Company и Škoda Group подписаха меморандум за разбирателство (MOU) за започване на сътрудничество за създаване на екосистема за водородна мобилност.

Кен Рамирес, Изпълнителен вицепрезидент и Ръководител на глобалния бизнес с търговски превозни средства и водород в Hyundai Motor Company, и Петр Новотни, Главен изпълнителен директор на Škoda Group, подписаха Меморандума за разбирателство по време на Корейско-чешката бизнес среща на върха в Прага.

„Партньорството ни със Škoda Group има за цел да ускори внедряването на водорода, което ще допринесе за развитието на водородната технология и въглеродната неутралност на световните пазари, включително в Чешката република", заяви Кен Рамирес. „Заедно с Škoda Group се стремим да оглавим бързо развиващия се водороден бизнес, като създадем положителна синергия между нашата технология за горивни клетки и продуктите и проектите за мобилност на Škoda Group."

„Вярваме, че водородът, наред с енергийно ефективните решения, ще играе съществена роля в трансформирането на мобилността за по-устойчиво бъдеще. Сътрудничеството ни с Hyundai Motor Company има за цел да ни даде възможност да погледнем отвъд националните граници и да проучим по-широки пазари, където тези технологии могат да имат по-голямо въздействие. Работейки заедно, можем да предложим иновативни, екологични решения на глобалната екосистема за мобилност, като развием по-чистата енергия в областите, където тя е най-необходима", заяви Петр Новотни, главен изпълнителен директор на Škoda Group.

Меморандумът за разбирателство обхваща проучване на възприемането на системи и технологии за водородни горивни клетки, проучване на възприемането на енергийно ефективни решения за проекти и продукти за мобилност и проучване на възможностите на водородната екосистема и верига за създаване на стойност извън мобилността.

И двете страни споделят мнението, че водородът ще бъде ключов стълб за устойчиво общество, като се започне от мобилността. Като част от Меморандума за разбирателство страните ще проучат възможността Hyundai да сподели своята технология за горивни клетки, допринасяйки за ускоряване на екологичната мобилност на глобалните пазари, на които оперира Škoda Group, включително в Чешката република.

Hyundai Motor Company и Škoda Group също така ще проведат предпроектни проучвания за приложения на системата за горивни клетки за разнообразни приложения извън мобилността. Използвайки своя глобален опит и познания в експлоатацията на различни водородни приложения както в мобилността, така и в енергийния сектор, Hyundai е готов да играе ключова роля в подпомагането на енергийния преход.

Hyundai Motor Group се ангажира с изграждането на водородно „общество" под своята бизнес марка HTWO, която обхваща бизнеса и филиалите на Групата, обхващайки всеки един процес от веригата - производство на зелена енергия, производство и дистрибуция на водород.

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) в Ношовице, създадено през 2008 г., има годишен производствен капацитет от 350 000 автомобила. Считан за един от най-модерните производители на автомобили в Европа, производственият завод е и най-голямата чуждестранна инвестиция в Чешката република.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.