• 07 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7809
  •  GBP / BGN 2.3306
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Булстрад Живот подпомогна образователна инициатива за деца, лишени от родителски грижи

Булстрад Живот подпомогна образователна инициатива за деца, лишени от родителски грижи
Инициативата има за цел да подпомогне децата, настанени в дома, да повишат знанията си и да се подготвят за предстоящи матури през новата 2024/ 2025 учебна година

/КРОСС/ Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп дари 7200 лв. на неправителствената организация  Национален фонд „Свети Никола" за осъществяване на каузата „Мисия: В името на детето",  посветена на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в гр. Самоков. Със средствата ще  се обезпечат допълнителни уроци по БЕЛ и математика за една учебна година за учениците.  Педагози ще работят ежеседмично с тях, за да се компенсират пропуски в образованието на  онези, които са били застрашени от отпадане от образователната система, и ще помагат на  останалите да се подготвят за матурите след 4, 7, 10 и 12 клас. За децата със специални  образователни потребности ще се подсигури ресурсен учител.  

От името на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп чек за субсидията беше връчен от Ангел  Виденов - главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на  дружеството, който сподели: „Вярвам, че всяко дете трябва да има шанс в живота и именно  образованието е основният инструмент, който може да му помогне да развие потенциала си. С цялото си сърце пожелавам на децата от ЦНСТ - Самоков да успеят да намерят пътя в  живота си и да постигнат възможно най-големите си мечти." 

Дарението беше прието от Иванка Соколова - директор на ЦНСТ - гр. Самоков, която  сподели: „Вашата подкрепа означава много за нас и най-вече означава много за тези деца.  Вярваме, че с вашата помощ можем да осигурим по-добро бъдеще за тях, изпълнено с надежда  и възможности. Сигурна съм, че нашите деца ще се справят по-добре в училище през новата  учебна година. Благодарим ви отново, че вярвате в нашата кауза и в равните възможности за  всички деца." 

Недка Младенова - изпълнителен директор на Национален фонд „Свети Никола" допълни:  „Благодарение на партньорството ни с Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп осигурихме  ценен ресурс за повече индивидуална работа с учениците, които са в различни възрастови  групи и имат различни образователни потребности. Нашата организация ще продължи да  работи за обезпечаване на по-добро бъдеще за децата, лишени от родителски грижи, и за  хората в неравностойно положение." 

Средствата за каузата са обезпечени от фонда към наградата, получена от Булстрад Живот  Виена Иншурънс Груп по-рано тази година. Дружеството, което тази година отбелязва 30 годишен  юбилей, спечели трета награда в конкурса "Гюнтер Гайер за социално съзнание" 2023 за  социалните активности, които подкрепя и развива през годините. Заедно с наградата Булстрад  Живот получи и субсидия в размер на 20 000 евро, която ще използва за подкрепа на социални  инициативи. Наградата на името на д-р Гюнтер Гайер е учредена през 2012 година по инициатива  на основния акционер на Виена Иншурънс Груп - Винер Щетише Векселзайтиге  Ферзихерунгсферайн, и се връчва ежегодно на компании от Групата на Виена Иншурънс Груп,  които са се отличили в сферата на корпоративната социална отговорност като знак на признание  и стимул за устойчивото включване на социалния ангажимент в ежедневните бизнес практики.

1/2 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕДИИТЕ

За ЦНСТ - Самоков: 

Цeнтъpът зa нacтaнявaнe oт ceмeeн тип зa дeцa в нepaвнocтoйнo пoлoжeниe е изгpaдeн e пo  пpoeĸт пo oпepaтивнa пpoгpaмa "Peгиoнaлнo paзвитиe" 2007 - 2013 г. c ocнoвнa цeл ocигypявaнe  ĸaчecтвo нa живoт нa дeцa и млaдeжи без yвpeждaния, гapaнтиpaщo пълнoцeннo физичecĸo,  eмoциoнaлнo и пoзнaвaтeлнo paзвитиe и cпeциaлнo вĸлючвaнe нa вcяĸo дeтe в ecтecтвeнaтa зa  нeгo cpeдa чpeз ocигypявaнe нa индивидyaлизиpaнa гpижa и пoдĸpeпa. Предоставя качествена  грижа за деца от специализирани институции, гарантираща им живот в среда, близка до  семейната. 

За Национален фонд „Свети Никола": 

НФ „Свети Никола" е регистриран през 1999г., като неправителствена хуманитарна организация, с  цел подпомагане на деца и младежи, лишени от родителски грижи, лица в неравностойно  социално положение и възрастни с умствени и физически увреждания, както и подпомагане на  тяхната интеграция в обществото. До момента НФ „Свети Никола" е работил и работи с над 38  центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, лишени от родителски грижи, лица в  неравностойно социално положение, специализирана болница за деца с церебрална парализа,  старчески домове, детски логопедични градини, дом за незрящи деца и болници. 

За Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп: 

ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД е основано 1994 г. Дружеството е сред  водещите животозастрахователи в България и е номер едно в здравното застраховане. 

Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп е експерт в предлагането на продукти и услуги в сферата  на живото- и здравното застраховане, както и във въвеждането на иновативни пазарни решения  за по-високо качество на клиентско обслужване. 

Основен акционер в дружеството е ЗЕАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп". От 2007 г. Булстрад  Живот е част от голямото семейство на Виена Иншурънс Груп, която е сред водещите  застрахователи в Австрия и Централна и Източна Европа. 

Като социално отговорна компания Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп насърчава обмяната  на знания, идеи и опит, подкрепя многообразието в средата, както и неговата проява в лицето на  партньори, клиенти и служители. Стреми се да прилага практики за устойчиво развитие с грижа за  хората и околната среда в дългосрочен план. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.