• 01 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7469
  •  GBP / BGN 2.3411
  •  CHF / BGN 2.0721
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Зафиров към възрастните хора: Прекланяме се пред вашия достоен принос за България 

Зафиров към възрастните хора: Прекланяме се пред вашия достоен принос за България 
Съзнаваме своя дълг пред вас и няма да престанем да полагаме усилия за това дните ви да бъдат по-добри

/КРОСС/ „С благодарност, почит и уважение днес ние се прекланяме пред вашия достоен принос в изграждането на новата българска държава и пред нестихващото ви желание да сте полезни за обществото". Това се казва в адрес на председателя на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА Атанас Зафиров по повод на Международния ден на възрастните хора. Той изразява и признателност за примера, който са дали и за несломимия дух, преминал през бурите на живота.

 „Благодарим ви за всеотдайния ви труд, за възпитанието и родителската грижа, за да отгледате достойни хора! Вие сте нашият стожер, от вас черпим опит, мъдрост и съвети", се казва още в адреса.

По думите му днес 406 000 българи вземат минималната пенсия за стаж и възраст от 523,04 лева, а други 407 000 пенсионери - под тази сума. На практика над 800 000 възрастни хора са принудени да се справят със средства, които не достигат за основните им нужди.

„БСП е единствената политическа сила в последните три десетилетия, за която грижата за възрастните хора и пенсионерите е свещена неотклонна кауза. Ще продължим битката си за осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез адекватно и справедливо осъвременяване на всички пенсии", категоричен е Зафиров.

 Според него социално справедливо е за един и същ осигурителен стаж,  за една и съща работа на едно работно място старите и новите пенсионери да получават равни пенсии. Той пое ангажимент левицата да се бори за приемането на Закон за закрила на възрастните хора.

„Съзнаваме своя дълг пред вас и няма да престанем да полагаме всички усилия за това дните ви да стават все по-добри, за да ви гарантираме активен, пълноценен и достоен живот! Скъпи приятели, на 1 октомври - Деня на възрастните хора, в знак на дълбоко уважение към вас, партията на трудовите хора ви обещава да продължи бъде силният и непоколебим защитник на два милиона български пенсионери. Бъдете здрави, все така активни и горди от постигнатото!", завършва поздравителният адрес.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.