• 12 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Проведена е среща с хората от село Гара Елин Пелин

Проведена е среща с хората от село Гара Елин Пелин

/КРОСС/ Служебната и местната власт се срещнаха с хората от село Гара Елин Пелин. Местните жители се оказаха силно притеснени след взривовете в складовете за пиротехника, при които загинаха четирима души.

Основният въпрос беше свързан с това, кой е отговорен за инцидента. Г-н Симеонов не успя да ни даде нито един конкретен и ясен отговор, обясни Елиза Александрова от инициативния комитет за провеждането на срещата. Тя подчерта, че е имало много въпроси от хората, живеещи в района на изгорелите складове, по време на срещата с местната власт.

Не успяхме да зададем въпроси: „Кого ще бъде преместено съдържанието от последния склад, който не изгоря". Другите въпроси бяха свързани с това, какво ще се случи занапред с „Енигма", интересува ни дали това предприятие ще работи отново. И нещо повече - интересува ни дали такива складове ще има не сома до село гара Елин Пелин, но и до други населени места в страната, каза още Елиза Александрова.

Според нея досега никой досега не е питал хората дали са съгласни да има такива складове, които да застрашават живота и сигурността ми, толкова близо до село Гара Елин Пелин.

Нашият апел към общината е да има диалог с хората. Те трябва да знаят, ако в близост се изграждат толкова опасни съоръжения. Желателно е да има план за евакуация, с който хората да са запознати много преди да се случи такъв инцидент, категорична е Елиза Александрова.

Това, което основно притеснява хората, е наличието на такова голямо количество взривни вещества на територията на складовете. Късно е станала ясна и информацията, че в близост има газопровод, посочи от своя страна и Нора Флорова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.