• 09 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7850
  •  GBP / BGN 2.3356
  •  CHF / BGN 2.0813
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Модерно изложение за биохрани привлече сериозно българско участие в Стокхолм

Модерно изложение за биохрани привлече сериозно българско участие в Стокхолм
Търговското аташе на страната ни в Швеция Валентни Стоев посети българския щанд на Nordic Organic Food Fair & Natural Beauty & Health Show

/КРОСС/ Шест български компании представят продукцията си на най-голямото търговско изложение за биопродукти в Скандинавия - Nordic Organic Food Fair & Natural Beauty & Health Show, 9-10 октомври в Стокхолм, Швеция. Изложбеният център Kistamässan събра под един покрив повече от 500 изложители и хиляди търговци на дребно, търговци по сектори и професионалисти в индустрията, превръщайки се във витрина на авангардни продукти и иновации в органичните и устойчиви храни, красота от природата, екологичния живот и естественото здраве. Българското участие се организира от Асоциация "Традиционни български консерви", с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие".

На националния щанд на страната ни се представят БУЛГАРКОНСЕРВ РУПИТЕ ООД, БЪЛГЕРИЪН УАЙЛД МЪШРОУМД ООД, ДЕРОНИ ООД, ФРУКТО СЛИВЕН АД, ХАРВЕСТА ЕООД И ЧЕРИ БЕРИ ЕООД. Традиционни зеленчукови консерви - лютеници, айвари, сосове със 100% естествени съставки, без добавена захар и консерванти; плодови нектари, сокове и компоти от праскови, сливи, кайсии, ягоди и вишни, медовина, биовино от арония, вино от черен бъз и плодови вина от малини и череши, привличат погледите на посетителите и интереса на търговци и дистрибутори. България все по-успешно се намесва и на пазарите на консервирани храни, сушени плодове, подправки и зеленчуци, ядки, сертифицирани за произход и качество, както и с висококачествените си диворастящи гъби, добре познати на клиенти с изтънчен вкус. 

Ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси на България в Стокхолм - Валентин Стоев посети българския щанд и съдейства на българските участници за осъществяване на срещи и контакти с водещи шведски търговски вериги и партньори. Предварително организирана среща в най-големия хипермаркет за етнически храни, където вече има щанд на България, даде възможност на компаниите директно да преговарят за предлагане на техни продукти във веригата.

„Изключително благодарни сме за усилията на г-н Валентин Стоев и неговата подкрепа като ръководител СТИВ на място тук, в Стокхолм и препоръките, които фирмите получиха от него за спецификата на търговия на пазари като Швеция и Финландия. Това е истинската помощ, от която бизнесът в България има нужда, когато се представя на международни изложения и търси начини ефективно да разширява търговските си контакти", каза Антоанета Божинова - организационен секретар на Асоциация "Традиционни български консерви". По думите й ползите за родните производители са още по-големи, тъй като изложението в Стокхолм е една от най-иновативните платформи за предлагане на дребно и в заведенията за хранене на сертифицирани органични храни, напитки и съставки в Скандинавия и е ценна възможност за откриване и предлагане на нови продукти, вникване в пазарните тенденции и свързване с водещи марки и доставчици. „Работихме усилено, за да представим своите продукти на директните потребители, дистрибутори и търговци на дребно, за да разширят своите продуктови линии с устойчиви и фокусирани върху здравето решения за техните клиенти с първокласни български продукти", допълни Антоанета Божинова.

В тазгодишната експозиция се открояват модерните категории, като функционални храни, адаптогенни и ноотропни продукти, разширяващият се асортимент сертифицирани биологични храни и напитки, био-ферментирали храни и грижа за кожата, екологична лична хигиена и алтернативи на растителна основа, които могат да бъдат намерени в изложбените площи в Kistamässan. Тези тенденции подчертават нова среда и продуктово многообразие за потребителите, търсещи ползи за здравето, удостоверения за устойчивост и напреднали технологии в храните, здравето и красотата, където страната ни заема все по-устойчив продуктов и пазарен дял.

Заповядайте на българския щанд в изложбен център Kistamässan, Стокхолм, Швеция - Палата 1 щанд G91 на 9 октомври: 09:30 - 17:00 и на 10 октомври: 09:30 - 16:30.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.