• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ден на траур в хърватския град Дарувар след атаката в дом за възрастни

Ден на траур в хърватския град Дарувар след атаката в дом за възрастни
Шестима души бяха убити, няколко други са ранени

/КРОСС/ Днес е ден на траур в град Дарувар, Източна Хърватия, след като преди два дни бяха убити шестима души в дом за възрастни хора и ранени няколко други, съобщават хърватските медии. Заподозрян е пенсиониран военен полицай, който е син на една от жертвите.

Според информация на местните медии убиецът е задържан за срок до 30 дни и може да получи максимална присъда до 50 години затвор. Вчера срещу него бяха повдигнати 11 обвинения.

Мъжът влезе в понеделник в дома за възрастни и откри стрелба, вследствие на която петима души загинаха на място, а един човек почина в болница по-късно. Няколко други души бяха ранени.

Масовата стрелба в дом за възрастни в Хърватия: Появи се първа версия за мотива

Четирима от ранените остават на лечение в окръжната болница в Пакрац, като един все още е в критично състояние и се намира в интензивно отделение, информира ХИНА, като се позова на директора на болничното заведение Марина Майор.

Тя допълни, че трима от настанените в болница са в напреднала възраст, включително пациентът в тежко състояние, а четвъртият ранен е по-млад.

Според данни на хърватските медии стрелецът е 51-годишният бивш полицай от Военна полиция Крешимир Пахоки от Дони Дарувар. През 1996 година тогавашният президент на Хърватия Франьо Туджман го награждава с отличие, което се присъжда на хърватски граждани за образцова служба. Обвиненият за убийствата е ветеран от войната за независимост на Хърватия (1991-1995 година), отбелязва телевизия Ен1. Той е бил познат на полицията.

Източник:БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.