• 24 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Йотова: Голяма част от политическата криза нямаше да я има, ако имаше сериозна лява партия

Йотова: Голяма част от политическата криза нямаше да я има, ако имаше сериозна лява партия

/КРОСС/ Не смятам, че кризата е нова. В тази политическа криза вече живеем достатъчно дълго време. Толкова достатъчно, че ние, българските избиратели, се изморихме и чакаме всеки момент партиите да предложат нещо ново, така че да излезем от нея и да започне истинската кампания. Това заяви вчера вицепремиерът Илияна Йотова.

Тя посочи, че в една предизборна кампания има друга интрига - кой е по-добър, какво е по-доброто предложение за всички нас, гражданите, как смятат да излезе страната не само от политическата, но и от икономическата криза, в която се намираме. "Това очакваме от политиците", каза тя.

Вицепрезидентът се надява "да не създадем прецедент за избори след 1989 година за първи път, в който основният въпрос ще бъде не кой ще е пръв и с какво ще спечели, а кой държи печата на една или друга политическа формация".

"Ако е вярна информацията, че вече има решение на ВКС, смятам че имаме един проблем по-малко и се надявам на сериозен обединителен процес в ляво, защото дълбокото ми убеждение е, че една голяма част от тази политическа криза нямаше да я има, ако имаше сериозна лява партия", смята Йотова.

Според Йотова цялата държавата е разпознала към кого са насочени думите на държавния глава Румен Радев, който в събота отправи много сериозни критики, но без да конкретизира имена.

"Както виждате, никой друг не опонира, освен този, който реши, че думите се отнасят за него. Това е позицията на президента. А що се отнася до процесите, които стават в момента в ДПС, те са точно пример за това как, вместо да се говори за ДПС като партия, която трябва да предлага своите либерални решения, защото тя център в политическото ни пространство, интригата е кой ще държи подписа на ДПС, т.е. оставят се нещата на съдебни и административни решения", коментира тя.

Вицепрезидентът призова да изчакаме още малко и да видим какво ще бъде решението на ЦИК и евентуалното решение на съда, ако се стигне дотам. "За разлика от много политици, аз още продължавам да вярвам в действията на българските институции, включително и на съдебната власт", каза още Йотова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- https://do.my/texx

10.09.2024 11:37:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.