• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Илияна Йотова: Кабинетът е „в морален фалит"

Илияна Йотова: Кабинетът е „в морален фалит"

/КРОСС/ Видя се неспособността на Столична община да се справи с безредиците. През цялото време се питах къде е вътрешният министър. В такива ситуации той трябва говори пред медии, да дава нареждания, да успокоява хората. Това каза в вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „Офанзива" по NOVA NEWS.

По думите й в момента нито една политическа сила не иска да припознае министъра на вътрешните работи, отбеляза тя. „Аз лично бих му поискала оставката за начина, по който той обясни своето неприсъствие във вечерта на протестите. Обяснението с киното е обяснение за наивници. Не смятам, че е редно по този начин да се заблуждават българските граждани. Той каза, че не отговаря за оперативното ръководство. А за какво отговоря? Той и главният секретар не са ли в един екип?", попита Йотова.

„Да искаш оставката на вътрешния министър в ситуация, в която има поискан вот на недоверие по темата „Сигурност", и тази оставка да е искана от партията мандатоносител, това означава, че те самите признават, че има проблеми със сигурността и с управлеинето на сигурността в страната. Т.е. опозицията е права. Какво ще е формалното решение при гласуването - мисля, че е ясно за всички", коментира вицепрезидентът.

Според нея при решаването на проблема с руския петрол водещ мотив трябва да е как това ще промени живота на хората у нас.

„Надявах се, че правителството и министър-председателят Денков ще покажат пред българския народ какво е моментното състояние на рафинерията, какви са прогнозите както за увеличаване цените на горивата, така и за сигурността на доставките, действително ли се мисли за продажба на рафинерията, така както пък говореше финансовият министър", заяви Йотова. 

По думите й в следващите месеци не бива да се допуска увеличение на цените и това трябва да бъде гарантирано от управлението. „Трябва да има сигурност на доставките, а не да се извиняват с това, че някъде някой танкер се е забавил, защото някой някъде не го пуска и чака на опашка. Трето и много важно - как си представят развитието на целия този регион, в който функционира рафинерията, т.е. ще има ли уволнени хора, ще има ли съкратени хора, ще може ли да се запази пълният капацитет на рафинерията, или той ще бъде намален, съответно съкратени работниците? Дали наистина ще бъде гарантирано до последно всяко работно място там? Дали ще паднат доходите на хората, които работят там? Дали ние като граждани ще можем да се ползваме с евтини горива? Защото знаете, че в момента, в който скочи цената на бензиноколонките, всичко скача нагоре. И дали страната ни е помислила за това как финансово да оздрави и дружеството, и рафинерията, ако това в един момент се наложи. Ако за всичко това ние като граждани имаме не само гаранцията, но и по прозрачен начин представено пред нас, за мен това е достатъчно", каза Йотова.

Тя посочи, че няма нито един народен представител, който да е убеден, че таксите върху преноса на петрол могат да бъдат събрани.

Попитана каква оценка поставя на кабинета „Денков-Габриел", тя каза, че за нея той е „в морален фалит". „Дори да се стигне до ротацията, то няма да се промени като емблема, като облик", коментира тя.

Илияна Йотова коментира и процесите в ДПС. Партията излиза от етническия си облик и се превръща в либерална центристка. Този процес започва първо от Европарламента.

БНТ, „Говори сега"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо бе свате, това че на чорапа не му е кеф е друг въпрос, но икономиката върви и всички черни приказки не хващат дикиш...

20.11.2023 11:13:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.