• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7582
  •  GBP / BGN 2.3222
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Еврокомисар Илиана Иванова: Честото ходене на избори не дава добър сигнал в Брюксел

Еврокомисар Илиана Иванова: Честото ходене на избори не дава добър сигнал в Брюксел

/КРОСС/ "Важно е да стоим стабилно и да вдъхваме доверие у нашите европейски партньори. И тази честа смяна на правителства, честото ходене на избори не дава добър сигнал. Така, че в този контекст, в който сме в момента, не бих казала, че новината е особено положителна", заяви пред БНТ Илиана Иванова - европейски комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

Тя изрази вяра и надежда, че все пак ще бъде сформирано правителство като посочи, че е важно това да се случи скоро. "По-добре по-скоро, отколкото по-късно", подчерта тя.

По отношението на влизането на България в Еврозоната, Илиана Иванова посочи, те това е въпрос на покриване на критерии.

"Последният конвергентен доклад, който ЕК публикува, показа, че България стои най-добре от останалите държави, които са в групата. Всъщност ние никога не сме били толкова близо до Еврозоната, но трябва да покрием всички четири критерии".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

През оная работа ми е как възприемат нещата в Брюксел, още повече на фона на всичките им идиотизми. Като не го приемат за добър сигнал да си накажат партиите, виновни за ситуацията. До сега все ги хвалеха, то за едно, то за друго, с което пък родните идиоти оправдаваха действията си. Сега когато нещата станаха нетрпими за хората и за набедените управляващи, Брюксел се събуди. Освен това важно е не само да има каквото и да било правителство, а да има нормално, национално отговорно правителство, защото всички поредни дебили творят безумия с далече отиващи последици и граничещи с необратимост актове. И всички се концентрират върху правителството а истинският проблем е в народното събратие и порозите на политическата и избирателната ни системи.

12.07.2024 12:28:29

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.