• 14 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Министър Атанас Илков: Най-честите схеми за купуване на гласове са свързани с финансово разплащане

Министър Атанас Илков: Най-честите схеми за купуване на гласове са свързани с финансово разплащане

/КРОСС/ Най-честите схеми за купуване на гласове са свързани с финансово разплащане, през известни назад във времето лица, но се появяват и нови в процеса на настоящите избори. Това каза служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в предаването „Защо, господин министър?" по бТВ.

Той обясни, че има сигнали, че на места за глас ще се дават 500 лева, но докато не приключи проверката това не може да бъде потвърдено.

„Днес в 7-мо районно бе получен сигнал за Варна, че човек ще получи милион и ще го даде на друг, за да купува гласове за определена партия. Веднага влезе в ход проверка и стана ясно, че двете лица са алкохолно зависими, водят скитнически начин на живот. Единият е клошар. Няма как да се даде милион на такива хора, за да купува и продават гласове", обясни вътрешният министър.

По думите му МВР хвърля огромни ресурси и енергия за проверка на всички постъпили сигнали за купуване на гласове. „Понякога се сблъскваме с непроверими факти и обстоятелства, но ние сме длъжни да изследваме всеки един детайл до последния му елемент", допълни Илков.

Той коментира и сигнала за подготвяно убийство на Делян Пеевски. „Всяко от посочените лица в постановлението на Софийска градска прокуратура ще бъде разпитано, включително и Ахмед Доган", заяви Илков.

Относно ареста на Джейхан Ибрямов Илков каза, че няма нищо незаконосъобразно и не е репресия.

„Всяко обстоятелство в сигналите се проверява по един и същи начин. МВР не може да си позволи лукса да оставя встрани определени обстоятелства и да насочва проверката в съвсем друга посока", увери вътрешният министър.

Рокадите в областните дирекции на МВР в Бургас и Пловдив, в жандармерията, сред заместник-министрите според него не са сериозни. Той заяви, че това, че в момента няма главен секретар на МВР, увеличава неговите ангажименти повече, но не е сериозен проблем, смята Илков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Я не имитирай активност ами кажи кой дава парите.

Преди 2 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.