Цар Киро пазел в дома си сигнали срещу себе си
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Септември 2011 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цар Киро пазел в дома си сигнали срещу себе си

В папките има и над 100 разписки от транзакции за придобиване на дялове от различни банки в България 

 

София /КРОСС/ Сигнали срещу себе си и членовете на семейството до различни институции е пазел в дома си в Катуница Кирил Рашков, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Това стана ясно от думите на Явор Гечев, лидер на младежката организация в БСП, който дойде в главна прокуратура, за да внесе над 500 страници с документи, открити захвърлени пред една от опожарените къщи на Цар Киро. Гечев обясни, че идва в качеството на придружител на няколко души от Катуница, които по обясними причини не желаят имената им да бъдат с поменавани. Именно те са намерили и прибрали папките, кои то днес предадоха на заместник главния прокурор Камен Ситнилски.
„Голяма част от документите са сигнали срещу самия Кирил Рашков до различни институции в страната - прокуратура, ДАНС и всичко друго, което се сетите, от най-различни хора. Интересното е, че нито един от тях няма входящ номер или нещо от сорта", ОБЯСНИ Гечев. По думите му най-вероятно това са жалби на граждани, които компетентните органи са предали на Рашков.
В папките има и над 100 разписки от транзакции за придобиване на дялове от различни банки в България, каза още Явор Гечев. Според него сортирането и описването на такъв обем документация ще отнеме на прокуратурата няколко дни.