Златанова: Неочакваното пристигане на Боевски е сериозен пропуск
Секция: ПОЛИТИКА
24 Октомври 2013 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Златанова: Неочакваното пристигане на Боевски е сериозен пропуск

София /КРОСС/ Пристигането на Гълъбин Боевски в България без нито една институция да знае за това е пропуск. Това заяви вицепремиерът Зинаида Златанова пред журналисти преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).
Нямахме информация от Министерството на външните работи, че на гражданина очевидно е издаден документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия в страната. Учудващо е, че във Външно министерство не е имало информация от Посолството ни в Бразилия. Що се касае до Министерството на правосъдието - нямаме официално никаква роля тук, тъй като нямаме договор за правна помощ със съответната страна. Съдействие не ни е искано и по никакъв начин не е подхождано към нас, каза Златанова.
Очевидно е, че Боевски е имал валиден документ за самоличност, щом е влязъл у нас, каза още тя.
Външно министерство не е знаело за пристигането му и това е пропуск - не е редно, когато живеем в XXI век, информацията, включително и за медиите и обществото, да се бави по този начин, коментира Златанова.
Именно заради това през следващата седмица ще се проведе среща между нея, главния прокурор Сотир Цацаров и представителите на МВнР, на която да се уточни механизъм, по който да се предоставя подобна информация.