ГЕРБ: Дневният ред на парламента е сгрешен
Секция: ПОЛИТИКА
20 Ноември 2013 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГЕРБ: Дневният ред на парламента е сгрешен

София /КРОСС/ Дневният ред на парламента е сгрешен и той е причина за масовите протести днес. Тази позиция изразиха от ГЕРБ на брифинг в Народното събрание. Повод за гнева им стана точката в дневния ред за създаване на анкетна комисия по случая с Мишо Бирата.
Има опит да се диша във врата на прокуратурата и да се дава насока на нейната работа, коментира Димитър Главчев.
ГЕРБ въпреки това ще подкрепят създаването на тази комисия. Според него създаването на комисия за Мишо Бирата е опит за политически натиск върху разследващите, които в момента проучват случая.
Създаването на подобни комисии не е нещо лошо според опозицията, но това не трябва да е основен приоритет за парламента. В работата на комисията ГЕРБ ще иска изслушване на Георги Първанов и Румен Петков.
Герберите ще искат и анкетна комисия за случая с Христо Бисеров и за изгубените секретни документи от бившия премиер Сергей Станишев.
Според Красимир Ципов пък създаването на комисия за Мишо Бирата прилича на случая с ареста на Никола Петков в парламента преди години. Той се оплака и от промените в Закона за МВР, според който не кметовете ще разрешават митинги, а МВР шефът.
От ГЕРБ се опасяват, че така ще се събират лични данни на протестиращи, за да може Пламен Орешарски да уволнява недоволни чиновници.