Добринка Табакова е номинирана за тазгодишните награди "Грами"
Секция: КУЛТУРА
09 Декември 2013 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добринка Табакова е номинирана за тазгодишните награди "Грами"

/КРОСС/ Добринка Табакова е номинирана за тазгодишните награди "Грами" в категорията за най-добър класически албум. "String Paths" („Струнни пътеки") е издаден от световно известната компания ЕСМ, която сред водещите в разпространението на съвременна класическа музика, европейски джаз и уърлд мюзик.

Първите си награди като композитор Табакова печели още на 14 години, а през 2002-ра е отличена за написването на химна Praise (Възхвала), който е изпълнен в катедралата "Сейнт Пол" в чест на Елизабет Втора и половинвековния юбилей от качването й на престола.

В албума "String Paths" свирят нейни бивши колеги от студентските години и Литовският камерен оркестър, а съдържанието включва Concerto for Cello and Strings (Концерт за чело и струнни инструменти), вдъхновената от Рамо Suite in Old Style (Сюита в старинен стил за виола и камерен оркестър) и три камерни творби: струнното трио Insight, струнният септет Such Different Paths и триото за цигулка, акордеон и контрабас Frozen River Flows.

Наградите "Грами" се връчват за 56 път в 82 категории и 30 стилови направления, а церемонията е на 26 януари 2014 г. в Лос Анджелис. С най-много номинации - девет, е Джей-Зи, следван от Кендрик Ламар, Макълмор & Райън Луис, Джъстин Тимбърлейк и Фарел Уилямс, които имат по седем номинации.