НАТО върти таен затвор на международното летище в Кандахар?
Секция: СВЯТ
21 Април 2014 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НАТО върти таен затвор на международното летище в Кандахар?

/КРОСС/ На Международното летище в провинция Кандахар е започнало разследване във връзка с възможно организиране на таен затвор по ръководството на контингента на НАТО в размирната страна, съобщи ИТАР-ТАСС. По данни на агенция Pajhwok, правителствена комисия е пристигнала, за да проведе разследване. Разпореждане за инспекцията е дал лично ръководителят на Ислямска република Хамид Карзай.Афганистанските власти разполагат с данни, че е възможно на територията на международното летище в Афганистан чуждестранните военни да задържат незаконно афганистански граждани.
"Силите на НАТО често извършват операции без да ги съгласуват с нас", каза в интервю заместник- министърът на вътрешните работи на Афганистан полковник Рахматулла Атрафи. „Планираме да проведем задълбочено разследване - да разгледаме всеки случай на задържане поотделно и да закрием незаконния затвор. Разчитаме, че в бъдеще Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан ще ни информират предварително за действията си".
Подробният доклад с резултатите от разследването ще бъде предоставен на държавния глава в най-близко бъдеще. В състава на комисията влизат служители на Министерството на вътрешните работи, на отбраната и на администрацията на президента.