А. Дугин: Порошенко се готви да нападне Крим
Секция: СВЯТ
30 Май 2014 10:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
А. Дугин: Порошенко се готви да нападне Крим

/КРОСС/ Известният политолог и геополитик Александър Дугин смята, че в случай на потискане на противопоставянето на Югоизточна Украйна и осъществяване на геноцида в Донецка и Луганска народна република, киевската хунта начело с Порошенко ще осъществи въоръжена агресия по отношение на Република Крим, която влезе в състава на Русия.

„Киев, начело с Порошенко е достатъчно силен за окупацията на ДНР и ЛНР (при условие, че продължи политиката на изчакване от страна на Кремъл). Съпротивлението ще продължи, убитите ще бъдат хиляди,- смята политологът. – … Киев незабавно ще се насочи към Крим. Порошенко ясно се изказа за това. Тогава Русия ще бъде принудена да започне война. И то в условия, които са много по-сложни, отколкото сега. Ще придвижи ли Киев войските си към Крим? Категорично, да. Ще отговори ли Русия с война? Категорично, да”.

Александър Дугин споделя прогнозите си в случай на изостряне на ситуацията в Новорусия. „Ако Путин вкара войската си сега, има шанс да освободи Новорусия за месец, месец и половина. С огромни загуби… Ако Путин изчака атаката на Крим, Новорусия ще бъде освободена, но с много по-големи щети и много по-отдалечено във времето”.