Прокопиев: Сливането на медии и съдебна власт е уродливо формирование
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юни 2014 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокопиев: Сливането на медии и съдебна власт е уродливо формирование

/КРОСС/За първи път чувам, че има сигнали срещу мен от Делян Пеевски. Досега знаех, че та са подавани от г-н Бареков, каза Иво Прокопиев в студиото на Нова и обясни: Фиксацията на Пеевски върху мен е откакто излезе първата статия за него в „Капитал" - 16 април 2010 г." От тогава за мен са изписани хиляди глупости и лъжи в техните медии", коментира бизнесменът. "Аз нямам конфликт нито с Пеевски, нито с Василев. Не познавам Делян Пеевски, не съм го виждал никога и не искам и да го виждам. В този смисъл това не е личен конфликт, а принципен", допълни Прокопиев. 

"Ние устойчиво показваме, че сливането на медии и съдебна власт е едно уродливо формирование, което клати цялата държава, защото е хванало в едни и същи ръце институции, които са призвани да се контролират взаимно", коментира още бизнесменът.

"Една такава пирамида започва да се срива от собствената си тежест, когато основата й спре да расте. България в един момент се оказа много малко място, за да може това огромно животно да се храни с ресурсите й", каза още Иво Прокопиев.