Миков върна на Борисов стаичката с кафеварката
Секция: ПОЛИТИКА
18 Юни 2014 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков върна на Борисов стаичката с кафеварката

/КРОСС/Председателят на Народното събрание Михаил Миков е върнал стая 20 в парламента на ГЕРБ, пише „Преса", позовавайки се на свои източници.

Тази сутрин Миков е отворил стаята за Бойко Борисов, който трябвало да даде интервю пред агенция „Ройтерс", но не намерили друго подходящо за целта място.

Стаичката беше отнета от групата на ГЕРБ в средата на миналия месец с мотив „оптимално използване на сградата", по личното нареждане на Миков, за което от ГЕРБ обявиха на извънредна пресконференция. Тогава те обвиниха председателя на парламента в "избиване на комплекси".

Ключалката бе сменена и в продължение на три седмици помещението остана запечатано.
Вътре се намира и прословутата кафе машина на лидера Бойко Борисов, за която той нееднократно се оплакваше пред медиите, че останала заключена вътре, а съдбата й е неизвестна.

Днес обаче стана ясно, че заветната машина е вътре и е непокътната. ГЕРБ дори са подписали протокол, че всичко с помещението е наред и нищо не липсва.

Връщането на помещението е станало тази сутрин малко след 9.00 ч. докато депутатите в пленарна зала разглеждаха дневния си ред за седмицата. Добрата новина съобщил един от секретарите на Народното събрание.