Директор на столично училище седна на стола на Кадиев в парламента
Секция: ПОЛИТИКА
18 Юни 2014 11:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Директор на столично училище седна на стола на Кадиев в парламента

/КРОСС/Ирена Анастасова влезе днес в парламента на мястото на подалия оставка Георги Кадиев от БСП.

Кадиев напусна парламента и НС на БСП миналата седмица след пленума на БСП.

Ирена Анастасова е на 58 г. и е директор на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев" в София.

Тя заема депутатското място за кратко, предвид очакваната оставка на правителството и разпускането на парламента преди предсрочните избори.

Успех на Ирена Анастасова в малкото оставащи дни на работа на този парламент. Много добър експерт в областта на средното образование и човек, на когото може да се разчита, написа в профила си във Фейсбук Георги Кадиев.

Дали ще се освободи още едно място в групата на Коалиция за България зависи и от това дали лидерът на БСП Сергей Станишев ще замине за Брюксел. Това ще стане ясно в петък, по време на парламентарното заседание. Тогава се очаква народните представители да гласуват прекратяване на пълномощията в българския парламент на избраните за Европарламента техни колеги. Освен Станишев, такива са Томислав Дончев и Емил Радев, и двамата от ГЕРБ.

На 1 юли е първото заседание на новия Европарламент. Дотогава избраниците трябва да са освободили постовете си на народни представители в националните си парламенти, ако заемат такива. Това трябва да се случи до 7 дни преди първото заседание на ЕП, т.е. не по-късно от 23 юни.