Задигнаха хамаците от Морската градина на Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2014 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задигнаха хамаците от Морската градина на Бургас

Бургас /КРОСС/ Бургаските вандали отново се активизираха. Този път в обект на тяхната агресия се превърна една от най-новите придобивки за града, която Община Бургас изгради само преди три седмици за своите жители и гости.
Новият кът за отдих в паркова среда и само на метри от морето, обособен в пространството между Графична база и параклис "Св. Георги" в Морската градина, остана без своите хамаци. На мястото в момента стърчат единствено лакираните дървени пилони, между които бяха опънати безплатните люлеещи се легла.
От обособяването на този кът за отдих до момента в Общината се получават само положителни отзиви от бургазлии. Това посегателство над хамак зоната в Морската градина силно възмути гражданите, които свикнаха да я ползват по предназначение и да я оставят така, както са я заварили. Община Бургас ще сложи нови хамаци, за да могат хората да отмарят сред природата в летните жеги, но този път ще осигури и видеонаблюдение в района на Графична база.
Подобни кътчета за отдих с хамаци, пейки, маси за тенис или маси за табла и шах, са изградени още в парк "Изгрев" в к-с "Славейков" и в парк "Езеро" - срещу тенис кортовете.