Украйна се кани да забрани излъчването на LifeNews
Секция: СВЯТ
18 Юни 2014 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Украйна се кани да забрани излъчването на  LifeNews

/КРОСС/ Украинският Национален съвет за телевизионни медии, планира чрез съд да прекрати и забрани излъчването на територията на страната не само руския телевизионен канал LifeNews, но и ТВЦ, Rеn-TV и Russia Today.

Според главата на Нацсъвета Владимир Манжосов, LifeNews и Ren-TV не са адаптирани към украинското законодателство, затова излъчването им чрез кабелни оператори в Украйна е абсолютно незаконно, предаде LifeNews. По думите му, в рамките на мероприятията за обезпечаване на информационна сигурност на Украйна, се провежда проучване на програмата на телевизията LifeNews, а причина за това са многото „жалби" от украински зрители.

В Окръжния административен съд в Киев продължава да се разглежда делото за забрана на излъчване в Украйна на 4 руски тв канала: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир". Тяхното излъчване бе прекратено на 25 март 2014 г.

Съветът за националната сигурност и отбраната на Украйна смята дейността на тези канали за не съответстващи на украинското законодателство. Според Съвета, в ефира на тези канали са звучали призиви за разпалване на междунационална вражда и сепаратизъм.