Мариана Георгиева поздрави "спортната грация" Стефка Костадинова и родните олимпийци
Секция: СПОРТ
20 Юни 2014 18:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мариана Георгиева поздрави "спортната грация" Стефка Костадинова и родните олимпийци

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева поздрави българските олимпийци по повод Международния олимпийски ден и Денят на българския олимпиец.

"Полагам почит по повод на Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец и ви поздравявам за това, че сте звезди на олимпийската слава на България", пише в обръщението на Георгиева.

Според нея спортистите са въплъщение на ценностите на олимпийската идея в предизвикателствата на съвременния свят.

"Вашето спортно майсторство, воля за победа и спортсменски дух са достоен пример за най-младите и прохождащите в спорта, които уверено искат да вървят по пътя Ви. Заради Вас и Вашия ореол българският спорт ще пребъде като част от авторитета на България!", категорична е тя.

"От сърце поздравявам Българския олимпийски комитет и неговия председател спортната грация г-жа Стефка Костадинова за това, че ни правят съучастници в Международния олимпийски ден. Убедена съм, че това ще популяризира още повече масовия спорт и ще привлече много млади хора към активни спортни занимания. Този ден е усет, че Българският олимпийски комитет е градивна част от Международния олимпийски комитет и фактор в развитието на спорта в световен мащаб", допълва министърът.

Георгиева завършва с пожелание към олимпийците да са здрави и да носят победи, "достойни за традициите на българския спорт и за бъднините на олимпийската идея в името на живота".