Преместването на Шумахер било свръхсекретна операция
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Юни 2014 18:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преместването на Шумахер било свръхсекретна операция

/КРОСС/ Новината за събуждането на Михаел Шумахер от изкуствената кома и преместването му от Университетската клиника в Гренобъл е станало два часа, след като той вече е пристигнал в Лозана - разкри швейцарсикят вестник "Blick".

Мениджърът на шампиона Сабине Кем и членовете на семейството обмислили предварително операцията до най-дребния детайл. Шумахер не е бил преместен с хеликоптер, както се предполагаше, а в специално оборудвана линейка. При това колата не е била френска, нито от кантон Ваад, в който се намира Лозана, а е била наета специално от Фисп, кантон Вале - в южната част на Швейцария.

Когато линейката тръгнала за Франция в 04.00 ч. сутринта в понеделник, никой от екипа от трима санитари не знаел къде отива и с каква мисия. Казала им, че трябва да превозят болен пациент, който им бил съобщен под фалшиво име. Едва когато пристигнали в Гренобъл били информирани накъде да се отправят. Когато пристигнали пред университтеската болница, мобилните им телефони били взети. Когато това станало, Сабине Кем се появила и им казала, че това е транспорт за Шумахер. И че трябва всичко да преимине в режим на пълна дискретност.

Вестник Blick успял да научи, че по време на транспорта Шумахер е бил в съзнание, но не е казал нищо. Единствено е реагирал с кимане на глава. По време на 200-километровия преход, който продължил два часа и половина, през по голямата част от времето той държал очите си отворени, пише TemaDaily.