Лудогорец привлече защитник от Примера дивизион
Секция: СПОРТ
20 Юни 2014 19:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец привлече защитник от Примера дивизион

/КРОСС/ След близо тримесечни преговори Лудогорец финализира един от най-очакваните трансфери, привличайки играч от най-доброто първенство в света - испанското. Колумбийският защитник Браян Ангуло, който доскоро е играл срещу световните мегазвезди Меси, Роналдо, Бейл, Анхел Ди Мария и др., подписа с шампионите и от събота започва тренировки с новите си съотборници на лагера в Смолян.

Сделката беше финализирана днес в София, а подпис под контракта сложи президентът на Клуба Александър Александров. Той връчи и фланелката на играча.

„Щастлив съм. Смятам, че трансферът ми в Лудогорец е поредната стъпка напред в кариерата ми. Ще имам възможност да играя в евротурнирите, което е моя мечта отдавна", заяви Ангуло пред клубния сайт.

Защитникът има впечатляваща визитка. От 2012 г. за Гранада е изиграл 49 мача и е отбелязал 1 гол. През изминалия сезон от 38 двубоя в Примера дивизион левият бек е записал пълни 90 минути в цели 34 мача.

Преди да премине в Гранада 24-годишният Браян Ангуло е играл в колумбийския Америка (Кали), португалските Боависта и Лейшоеш, както и в испанските Депортиво (Ла Коруня), Райо Валекано и Балеарес. Попадал е и в юношеските формации на колумбийския национален отбор. Влиза в плановете и на настоящия селекционер на мъжкия тим на латиноамериканската страна Хосе Пекерман.

Трансферът на Браян Ангуло е поредната крачка на ръководството на Лудогорец по изграждането на тим, който да атакува групите на Шампионската лига. Преди него в Клуба бяха привлечени бразилският полузащитник от Португеза Вандерсон и юношеските национали Преслав Петров и Александър Василев.