Възстановяването на Аспарухово продължава утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юни 2014 20:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възстановяването на Аспарухово продължава утре

/КРОСС/ Дейностите по разчистване и възстановяване на варненския район Аспарухово продължават с пълна сила утре. След тежката обстановка днес, ситуацията вече се нормализира. Издирвателните и спасителни мероприятия приключиха и започнаха аварийно-възстановителните работи. Още не може да се прави оценка на щетите, защото не са почистени наносите и не са напълно видими щетите по инфраструктурата. Предстои комисия на общината да обследва щетите, съобщиха от общината.

Почистени от наноси са основните пътни артерии, като в утрешния ден екипите ще започнат почистването и на по-малките улички. Квартал Аспарухово е разделен на 5 микрорайона, като за все от тях отговаря по една от големите строителни фирми в града.

Освен целият ресурс на общината, в разчистването на район Аспарухово, днес се включиха стотици доброволци, но тяхната работа приключва с падането на нощта, защото в района още няма ток. Утре сутрин работата продължава.

Осигурено е извозване на доброволци утре от Катедралния храм до район Аспарухово в 10 ч. Сборният пункт за доброволците е пред сградата на районното кметство в Аспарухово. Разпределението на бедстващите места, където е необходима жива сила се извършва на място. Има недостиг на лопати и ботуши, съобщават от районната администрация.

С парични дарения, хранителни запаси и вода се включват много представители на бизнеса. С мащабна техника в разчистването на квартала днес се включи и фирма Планекс, която осигури 9 души, 1 фадрома и 2 багера, които подпомагат отводняването на детски градини и ясли.

Снимка: Булфото, всички права запазени