Патриарх Неофит ще отправи молитва за загиналите във Варна и епархията
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юни 2014 20:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Патриарх Неофит ще отправи молитва за загиналите във Варна и епархията

/КРОСС/ В Неделята на всички български светии Патриарх Неофит, архиереи и свещенство на БПЦ ще отправят молитви към Бога за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията.

На 22 юни, когато честваме паметта на всички български светии, родната ни църква, в лицето на висшите ни духовници и софийското свещенство, традиционно отбелязва и паметта на Българския екзарх Йосиф І, чийто гроб се намира в южната колонада на митрополитската катедрала"Св. Неделя", съобщиха от Светия Синод.

Тази година по решение на Светия Синод и с благословението на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит Заупокойната света Литургия в столичния храма ще бъде оглавена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. В богослужението молитвено ще вземат участие и Светейшият патриарх Неофит и архиереи на БПЦ.

След края на Литургията всички присъстващи клирици и многобройните миряни ще излязат при гроба на Екзарха, за да се помолят за упокоение на душата му. Лично Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще отслужи панихидата в памет на блажено приснопаметния предстоятел на БПЦ. Заупокойни молитви в този ден Патриарх Неофит и духовенството ще отправят и за трагично загиналите наши сънародници при наводненията във Варна и епархията.

Снимка: Булфото, всички права запазени