Създадоха дрон, който да се бори с уличните демонстрации
Секция: Технологии
20 Юни 2014 20:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Създадоха дрон, който да се бори с уличните демонстрации

/КРОСС/ Компанията Desert Wolf Вече показа Skunk - първият в света дрон, предназначен за разпръскване на улични демонстрации и митинги.

Безпилотният апарат е снабден с четири карабини, стрелящи с боя, чрез които се маркират участниците в уличните демонстрации за по-късно задържане. Дронът разполага с прожектор и високоговорител, чрез който органите могат да се обръщат към демонстрантите.

Дронът може да разполага и с друго оборудване, освен пейнболни пушки, като например устройства за разпръскване на сълзлив газ. Същите карабини могат да бъдат заредени и с по-сериозните пластмасови топчета. Това оръжие може прави по около 20 изстрела в секунда, като неговите създатели са убедени, че 80 изстрела в секунда с амуниции със сълзлив газ могат да спрат всяка тълпа.

Безпилотният апарат е оборудван с осем мотора и може да носи 45 килограма полезен товар. Четирите карабини с 4000 патрона тежат 15 килограма и явно има голям запас за още амуниции. Дронът разполага с две видеокамери с висока резолюция за заснемане на лица в тълпата и инфрачервена камера за работа в тъмнина, пише Kaldata.com.