Продължава издирването на двете изчезнали деца след потопа в „Аспарухово”
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2014 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Продължава издирването на двете изчезнали деца след потопа в „Аспарухово”

/КРОСС/ Информация за двете деца - 2-годишно момиченце и 6-годишният Марин, които са в неизвестност след потопа във Варна, все още няма.

В издирвателните дейности ще се включат както от полицията, така и от „Гражданска защита" и екипите на пожарната. Те отново ще тръгнат по следите на двете деца, които изчезнаха в нищото в нощта на природното бедствие, съобщава Нова телевизия.

Възстановяването на квартал „Аспарухово" след голямата приливна вълна продължава и днес. Работа започва и екип от психолози, детски психиатри и психотерапевти. Специалистите ще оказват помощ на пострадалите, които са под стрес вследствие на трагедията през последните няколко дни. Очаква се доброволци да дойдат и днес и да се включат в помощ на пострадалите.

Продължават огледите и срещите на общински служители по домовете с хората в района. Съставена е комисия, която да направи оценка и на състоянието на общинската собственост и инфраструктура.

Осигурена е допълнителна техника за почистване. Поетапно ще заработи и малогабаритна техника, която да влезе в малките улички и труднодостъпните места.

Пострадалите деца и техните родители ще имат възможност да подадат молби за еднократна финансова помощ в размер на до 325 лева. Молбите се подават в социалната служба в квартал „Аспарухово". На хората с пострадали имоти са раздадени декларации за описване на разрушено имущество. Очаква се днес екипи на Регионалната дирекция за национален строителен контрол да започват огледи на пострадалите сгради с нарушена конструкция, за да се установи дали са опасни за живеещите в тях.

Снимка: Булфото, всички права запазени