Бедственото положение в Добрич остава
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2014 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бедственото положение в Добрич остава

/КРОСС/ "И днес Добрич остава в бедствено положение. Бавно и постепенно градът се връща към нормалния си ритъм на живот. Заради падналите в следобедните часове вчера в цялата област дъждове, между 14 и 20 л/кв. м., дерето на река Добричка отново преля снощи, но водата се е отекла в Северната зона на Добрич без да създава допълнителни проблеми", съобщи за Дарик кметът Детелина Николова.

Водоподаването във всички помпени станции е възстановено, с изключение на помпена станция Болата, заради което без вода продължават да са две села в община Каварна - Българево и Св. Никола, както и курорт Русалка.

В Добрич водоснабдяването също е възстановено, възможно е обаче по високите етажи на жилищните сгради все още налягането по тръбите да не е достатъчно. Според шефа на ВиК инж. Юлиян Иванов водата е годна за пиене, тъй като се добива от дълбоки сондажи, по препоръка на РИОКОЗ обаче, трябва да се изчакат резултатите от взетите проби за чистотата на питейната течност, а дотогава на населението се препоръчва да използва за пиене бутилирана или преварена вода. Около 14 екипи на ВиК ще отпушват през днешния ден канализацията в затлачените места.

Няма селища в областта без ток, информираха от Областния съвет за сигурност. В Добрич 5 трафопоста са без електрозахранване и днес ще се работи по отстраняване на повредите. Всички пътища в региона са проходими.

Повече от 70 души са нощували снощи в Кризисния център в зала "Добротица". Днес огледите на пострадалите къщи, обекти и улици продължават. 45 екипи на Пожарна безопасност от Добрич, Пловдив, Стара Загора, Русе и други градове ще отводняват засегнатите райони, предава Дарик.