Гришо: Изпитвам огромно уважение към топ играчите, но те остаряват
Секция: СПОРТ
22 Юни 2014 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гришо: Изпитвам огромно уважение към топ играчите, но те остаряват

/КРОСС/ Най-добрият български тенисист Григор Димитров очаква скоро да настъпи моментът, в който играчите от неговото поколение ще започнат да се борят за големите титли.

"Играта много се промени през годините. Днес е почти невъзможно някое момче на 18, 19 или 20 години да спечели титла от Шлема. Но успееш ли да го направиш веднъж, всичко се променя, ситуацията става много по-различна", коментира Димитров, цитиран от Independent.

"Изпитвам огромно уважение към топ играчите, но те остаряват. Много неща се променят. Това е кръговратът на живота. Ние, младите, започваме да ги притискаме все повече. Ние сме бъдещето. Всичко го знаем и го усещаме", добави българинът.

Той определи първата си титла в Стокхолм през октомври като повратен момент в кариерата му. Българинът сподели, че в началото му е било забавно да го наричат Baby Fed заради сходствата в играта с Роджър Федерер, но след това е започнало да става досадно. "Четири години по-късно това все още продължава, но аз мисля, че вече доказах себе си", добави той.

През тази година 23-годишният Димитров спечели три титли на три различни настилки и вече има четири трофея в колекцията си, но до момента само веднъж е играл във втората седмица на турнир от Големия шлем - в Австралия, където достигна до четвъртфиналите, пише Дневник.