Путин призова за съдържателен диалог между всички страни в конфликта в Украйна
Секция: Русия
22 Юни 2014 12:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин призова за съдържателен диалог между всички страни в конфликта в Украйна

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин смята за важно на базата на примирието в Украйна да възникне диалог между всички страни в конфликта, съобщава РИА Новости.

„Важно е на базата на примирието да възникне диалог между всички враждуващи страни, за да се намери компромисно решение, за това хората, живеещи в Югоизточна Украйна, да чувстват, че остават неотменна част от тази страна, за да имат всички права като граждани на държавата и тези права да бъдат гарантирани от конституцията на страната", каза руският президент, след като положи венец на Гроба на незнайния воин в Александровата градина в Москва.

Той подчерта, че е необходимо започването на детайлен, съдържателен диалог

„В това е ключът към успеха. За съжаление това, което ние отчитаме с обективни средства за контрол, говори, че бойните действия не спират. И тази вечер видяхме доста активна артилерия от украинска страна. Не се наемам да кажа кой е отговорен за това, но трябва всички бойни действия да бъдат прекратени", допълни Путин.

„Русия със сигурност ще подкрепи тези намерения. Но в крайна сметка най-важен е политическият процес. Той е важен за диалога между всички враждуващи страни на базата на мирния план", посочи президентът.