Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
23 Юни 2014 07:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/23 юни е обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от бедствието във Варна и Добрич. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. 

И още събития за днес, 23 юни:

***
София.
От 10.00 часа в Храм „Св. Николай Чудотворец" (Руската църква) бъде отслужена панихида в памет на жертвите на наводненията. 

***
София.
От 10:00 ще се проведе Заседание на Обществен съвет към Комисия за взаимодействие с граждански организации и движения

***
Люксембург.
Министър Кристиан Вигенин ще вземе участие в заседанието на Съвета на ЕС „Външни работи", който ще се проведе в Люксембург. Основен акцент в дискусиите на външните министри ще бъде развитието на ситуацията в Украйна и усилията на международната общност за деескалация на напрежението. 

***
Дупница.
Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков ще инспектират строителството на Лот 2 Дупница - Благоевград на АМ „Струма". Инспекцията на обекта ще се състои от 12.15 часа. 

***
Банско.
От 16.00 часа в град Банско министър Десислава Терзиева ще открие работна среща на тема „Партньорство за по-светло европейско бъдеще", за представяне на стратегическия бизнес план на Агенция „Пътна инфраструктура" , разработен съвместно от експерти на АПИ и Световната банка.

***
София.
От 12:00 часа ще се проведе редовна пресконференция на Реформаторски Блок в сградата на СДС на ул. „Раковски" 134.

***
София.
От 14:00 часа в централата на ПП ГЕРБ, София на бул. „България"1, Административна сграда, ет. 17. ПП ГЕРБ ще даде пресконференция по актуални политически теми. 

***
София.
От 10.00 часа в Големия салон на БАН, в Централната сграда на БАН, ще се състои национално честване с научна конференция по повод 190 години от издаването на „Буквар с различни поучения" на д-р Петър Берон. Честването се организира от Института за литература и ще се проведе под патронажа на Вицепрезидента на Република България, госпожа Маргарита Попова. 

***
София.
От 11.00 часа Държавна агенция „Архиви" организира в зала "Архиви" на ул. „Московска" № 5 пресконференция, на която ще бъде представена дигиталната колекция „Народният съд 1944 - 1945 г."

***
София.
В 11:00 часа в Медийния център на Българско национално радио в София, бул. „Драган Цанков" 4 Организация на евреите в България „Шалом" ще даде пресконференция на тема: „Солидарност и благородство в действие. Да преодолеем безразличието във време на нещастия и изпитания". 

***
София.
От 14.00 часа Комисията за защита на личните данни ще даде заключителна пресконференция в заседателната си зала, на адрес: гр. София, бул. „Цветан Лазаров" № 2, на която ще представи резултатите по проект „Насърчаване на професионалното развитие на служителите на КЗЛД чрез прилагане на система от обучения съобразно техните професионални задължения".

***
София.
От 19.00 часа пред Посолството на Украйна в София (жк. "Овча купел", ул.Боряна № 29) ще се проведе митинг за прекратяване на военните действия на украинската армия срещу мирните граждани в Югоизточна Украина. 

***
София.
От 11.00 часа Софийската опера и балет организира пресконференция пред храм-паметника „Свети Александър Невски", посветена на премиерата на операта „Борис Годунов".

***
София 
От 11.00 в пресклуба на Българска телеграфна агенция (БТА) ПП „Зелените" ще даде пресконференция на тема „Наводненията в България - актуалната ситуация и начини за управление на рисковете". В пресконференцията ще вземат участие Андрей Ралев, Борислав Сандов и Петър Кърджилов. Акцентите на пресконференцията ще бъдат актуалната кризисна ситуация в Североизточна България, екологичните и политически предпоставки за щетите, причинени от наводненията, нивото на превенция и подготовка на обществото при наводнения, както и прилагането на Европейските директиви в плановете за управление на риска от наводнения. 

***
София.
Пред НДК, Федерация „Български пациентски форум" ще проведе информационна седмица под надслов „С грижа за сърцето". Всеки ден от 10.00 до 18.00 часа представители на Федерацията ще провеждат анкети сред гражданите относно непознатото. 

***
София.
От 18.00 часа фондация „Покров Богородичен" и ателие-книжарница „Къща за птици" организират юнската лекция от поредицата „Книгата на книгите" на тема „Евангелие според Матей. Изпълненото пророчество" - Лектор ще бъде гл.ас.д-р Анна Маринова - преподавател в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски". 

***
Пловдив.
От 10.30 часа философско-историческият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" представя на пресконференция актуализирана бакалавърска програма по социология „Социология на правото, икономиката и иновациите". Пресконференцията ще се проведе в зала „КОМПАС" в ректората на ПУ „Паисий Хилендарски", ул. „Цар Асен" №24, на.

***
Банско.
От 16.00 часа на работна среща в Банско ще бъдат представени резултатите от досегашното сътрудничество между Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) и Световната банка.