България и Гърция уточняват детайли при преминаването на автомобили през границата
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България и Гърция уточняват детайли при преминаването на автомобили през границата

/КРОСС/Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев проведе среща с гръцкия посланик в България Димостенис Стоидис във връзка с преминаването на пътни превозни средства с българска регистрация през гръцката граница.

Заместник-министър Гинев изрази позицията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България, че най-оптималният вариант за разрешаване на възникналия проблем, е преходният период за прилагането на мерки от гръцката държава да бъде удължен до края на годината. През това време, българската страна поема ангажимента да извърши необходимите промени в нормативната уредба за собствеността на леките и товарни автомобили.

По време на срещата бяха представени и други предложения на българската страна - по време на крайпътните проверки на територията на Република Гърция, гръцките контролни органи да приемат нотариално заверено копие на част I на регистрационния талон и изискването да не важи за леките автомобили и автобусите.

Посланик Димостенис Стоидис допълни, че има неясноти относно собствеността на лизинговите автомобили. Той обясни още, че посолството на Гърция в София работи в посока за спешното разрешаване на конфликтната ситуация и че всички, свързани страни с нея трябва да работят ефективно и в координация.