Радикали пребиха полицаи, охраняващи участниците в литийно шествия „срещу войната и евроинтеграцията”
Секция: СВЯТ
23 Юни 2014 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радикали пребиха полицаи, охраняващи участниците в литийно шествия „срещу войната и евроинтеграцията”

/КРОСС/ Сътрудници на правоохранителните органи препречиха входа на Киево-Печорската лавра, където се намираха участниците в предполагаемото литийно шествие „срещу войната и евроинтеграцията в чуждата и враждебна на нашия народ западна цивилизация", за да ги защити от активистите, решили да попречат на неговото провеждане, съобщи RT. „Украйна е една от съставните части на православната цивилизация и Руския свят", заявиха организаторите на литийното шествие.

На 22 юни, представители на Киево-Печорската лавра заявиха, че литийното шествие се провежда без благословията и одобрението на настоятеля. „Наместникът на Киево-Печорската Лавра не е благославял литийното шествие, което днес самоволно бе организирано от неизвестна група хора около Успенския събор на територията на лаврата. Монасите се опитаха да възпрепятстват политическото събрание, но се сблъскаха с агресивната позиция на тези лица", отбеляза йеромонах Иларион.

След като се приближиха към Лаврата и не срещнаха проруски активисти, радикалите започнаха да крещят и скандират националистически лозунги, след което нападнаха сътрудниците на полицията.

Тръгвайки си от Киево-Печорската лавра, националистите разбиха отдела на „Сбербанк на Русия".

video:https://www.youtube.com/watch?v=ickEQJlRQGI

video:https://www.youtube.com/watch?v=VZ0AgZ-OYCE#t=11

Същевременно в Донецк се проведе антивоенен митинг, организиран от Комитета на майките на войници от Донбас в знак на протест срещу провеждането на военни действия в югоизточните региони на Украйна.