Президентът: Гражданите трябва да усетят държавата на своя страна
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 12:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът: Гражданите трябва да усетят държавата на своя страна

/КРОСС/След голямата мъка за загиналите при бедствията трябва да се направят необходимите изводи и хората да усетят държавата на своя страна. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред журналисти във Варна, където присъства на трисагий, отслужен в Катедралния храм „Свето Успение Богородично" в памет на загиналите от катастрофалните наводнения в страната.

„Днес освен ден на траур за отнетите от водната стихия жертви във Варна и Добрич, е и ден за национална съпричастност към семействата на загиналите и всички пострадали", заяви президентът. Той отново призова да не се политизира трагедията, а да се положат целенасочени усилия. „Сега е време всеки, независимо от партийната си принадлежност, да покаже своето отношение към народа си, който е в беда", подчерта държавният глава, който потвърди ангажимента си да следи отблизо овладяването на щетите и да посети отново засегнатите от наводнението райони.

„Мерките са ясни - те трябва да са целенасочени, ефективни и конкретни", заяви още президентът. Държавният глава отново призова комисиите за оценка на щетите във възможно най-кратки срокове да си свършат работата. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане трябва да заработи извънредно и да изпрати представители на място в засегнатите от наводненията райони, апелира още президентът Росен Плевнелиев във Варна.

Държавният глава благодари на дарителите и доброволците, които се отзоваха в помощ на пострадалите.