60 000 лева за възстановяване на щетите в Сливен
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 14:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
60 000 лева за възстановяване на щетите в Сливен

/КРОСС/С безвъзмездна финансова подкрепа на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет са ремонтирани водостоци и пешеходни мостове - пасарелки в с. Бяла, разрушени от бурята през 2012 година. За трайно възстановяване на щетите на община Сливен са предоставени 60 000 лева.

Днес комисия, с председател Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП" в община Сливен, прие завършените обекти. Това стана в присъствие на проектанта.

В началото на януари 2012 г. в района на с. Бяла голямото водно количество и високата скорост на река Беленска разрушиха и отнесоха единствените пешеходни връзки в селото - тип пасарелки, както и пътните настилки по улиците. Предпазната дига на вливащото се дере в река Беленска Саров дол също беше съборена. Праговете в коритата на реките Беленска и Маринкина бяха изнесени от водния поток, а подпорните стени на река Маринкина - сериозно компроментирани. Хората от селото обикалят по километър, за да отидат до здравната служба, кметството, магазина и др.

Общината тогава предприе временни мерки за запазване целостта на съоръженията.