Сравненията на Путин с Хитлер са чудовищни двойни стандарти
Секция: Русия
23 Юни 2014 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сравненията на Путин с Хитлер са чудовищни двойни стандарти

/КРОСС/ По-рано президентът на Литва Даля Грибаускайте в интервю на немското списание Focus, сравни действията на руския президент Владимир Путин по отношение на украинската криза, с политиката на Адолф Хитлер и Йосиф Сталин, предаде РИА Новости.

По мнение на Грибаускайте, Путин „използва националната принадлежност в качество на предлог, за да установи контрол над държавата посредством военни средства".

Главата на комитета на Държавната дума по делата на ОНД Леонид Слуцкий смята, че сравненията на Путин с Хитлер са „чудовищни двойни стандарти".

„Днес Руската Федерация активно противостои на нацизма в Украйна. С всеки изминал ден в Украйна, все в по-голяма степен се разпростират политически сили, които изповядват идеологията на откровен нацизъм, по същия начин, както нацистите през Втората Световна война. Те унищожават хора само защото не са съгласни с режима на днешните власти в Украйна... но с Хитлер сравняват именно Путин?! Това са чудовищни двойни стандарти", заяви Слуцкий.

По мнение на депутата, Грибаускайте е нарушила два основни важни принципа:
«Първият - недопускане за приравняване на режима в Съветския Съюз към престъпленията на нацисткия режим. И ние знаем, че на Запад множество хора правят такъв опит - да приравнят нацизма към комунизма - споменавайки имената на Хитлер и Сталин», поясни той.
Вторият нарушен принцип според Слуцкий е сравняването на руския президент Путин с Хитлер. И това става докато Русия призовава света, да се противопостави на развиващия се нацистки режим в Украйна.