Цветанов запозна баварския вътрешен министър с промените в Закона за МВР
Секция: ПОЛИТИКА
23 Юни 2014 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветанов запозна баварския вътрешен министър с промените в Закона за МВР

/КРОСС/ "ГЕРБ ще може да разчита на подкрепата и експертизата на баварското вътрешно министерство при подготовката на програмата за реформи в сектора за сигурност." Това заяви министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман при срещата си със заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в рамките на международната конференция за трафика на жени в Мюнхен, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветанов и Херман се обединиха около тезата, че съвместната работа между Бавария и България с партньорството на Фондация „Ханс Зайдел" ще върне на правоохранителната система у нас европейските стандарти, който бяха установени преди година.

Министър Херман прояви интерес към случващото се в България и заяви, че следи внимателно процесите в сектора за сигурност в страната ни. От своя страна Цветан Цветанов запозна министър Йоахим Херман в подробности с проблемите, които са създаде след приетия миналата седмица Закон за МВР, съобщават още от пресцентъра на ГЕРБ.

„За Бавария е от изключителна важност партньорството с България като страна, която е външна граница на Европейския съюз. Затова след едни предсрочни избори се надяваме нашите служби да работят в същия синхрон, когато г-н Цветанов беше вицепремиер и министър на вътрешните работи и проведохме редица успешни съвместни акции", коментира още баварският вътрешен министър.

Йоахим Херман и Цветан Цветанов си припомниха и сътрудничеството между вътрешните министерства на България и Бавария по линия на съвместните семинари и обучения на разследващи полицаи след промените в НПК през май 2010 година, както и на други полицейски кадри.