Сирийски бежанци отиват да помагат като доброволци във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 17:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сирийски бежанци отиват да помагат като доброволци във Варна

/КРОСС/ Десетки сирийци от лагера в Харманли искат да бъдат доброволци и да помагат за възстановяването на нормалния живот и преодоляването на щетите във Варна. Това съобщи в понеделник от началникът на Разпределително-приемателния център за чужденци в Харманли Марко Петров.
Очаква се първата група от 20 човека да замине до часове - късно вечерта в понеделник или рано сутринта във вторник. "Трябва ни още малко оперативно време, за да се изгладят няколко организационни въпроса като координацията с доброволческия център и Държавната агенция по бежанците, транспорта, храната и настаняването", уточни комендантът на лагера в Харманли Петров.
Чакащите хуманитарен статут разбрали от телевизията и от заповедта на ръководството в Харманли да не се празнува Международния деня на бежанеца миналата събота. Причината - трагедията във Варна и Добрич.
Именно тогава ентусиастите от арабската държава се самоорганизирали и декларирали готовност да се включат в спасителните операции.
"И ние тъжим заедно с роднините на вашите жертви. Дошли сме в България от страна, която е раздрана от гражданска война. Виждали сме как загиват наши близки и приятели. Затова сме напълно солидарни с вашата мъка", каза сириецът Ахмед Шенел.
Чужденците в Харманли са готови да вършат и най-черната работа, стига да са полезни на държавата, която ги е приютила, пише "Труд".

Снимка: Булфото, всички права запазени