Две къщи във Велико Търново може да се съборят
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Две къщи във Велико Търново може да се съборят

Велико Търново /КРОСС/ Обстановката в община Велико Търново постепенно се нормализира. Вече е възстановено и електроподаването във всички населени места в региона.
И днес продължава огледът на комисиите и описването на щетите в цялата област. Най-големи поражения бяха отчетени в Дебелец, Килифарево и Велико Търново. Две къщи са описани като рискови и е възможно да се наложи принудително събаряне. Всички чакат помощ от държавата.
„Беше всичко толкова страшно, неописуемо, защото ние не сме виждали никога в нашия град бедствие от такъв мащаб. Би трябвало държавата да отпусне каквото трябва, защото това си е природно бедствие! Трябва да се помогне по някакъв начин", обяснява Рени Добрева - жител на Килифарево.
„Да се вземат мерки, да се предупреждават хората, защото това не става за първи път и лошото е, че пак ще се случва", твърди Николай Маринов, един от пострадалите при наводнението в района.
Български червен кръст започна раздаване на помощи от първа необходимост на всички пострадали семейства.
„Към днешна дата ситуацията се нормализира, но в крайна сметка бедстващите, които са пострадали по време на наводненията се оказва, че са повече. Хората не виждам как може да се оправят в близкия един месец, но с помощта на големи фирми за техника, за строителни материали, на всички дарители, които в момента се отзовават, мисля, че ще се справим", заяви кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.
Проходът на Републиката остава затворен за движение. От агенция „Пътна инфраструктура" се ангажираха, че в срок до месец движението на автомобили ще бъде възстановено. До тогава трафикът по международния път Русе - Свиленград е пренасочен през прохода Шипка, съобщи Нова телевизия.