Олимпийският огън идва в Бургас по вода
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 17:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Олимпийският огън идва в Бургас по вода

Бургас /КРОСС/ Тгодина олимпийският огън ще пристигне в Бургас по вода от остров "Света Анастасия". Поводът е честването на Международния олимпийски ден - 23-ти юни.
Символичното пренасяне на олимпийския огън ще започне на 24-ти юни /вторник/ от 12.30 часа, когато първият факлоносец ще акостира с кораба "Диана" на Моста с огъня в ръка. Факелът ще продължи своето шествие по предварително избрания маршрут - остров "Света Анастасия", Моста, Културен център "Морско казино", през централния булевард "Богориди" и ще завърши пред сградата на Община Бургас.
По вода огънят ще бъде съпроводен от ветроходци от Яхтклуб "Черноморец Бургас", а по суша от спортисти, спортни деятели, представители на спортни клубове и училища, както и със специалното участие на представители от спортен клуб "Параспорт".
По същото време на площад "Атанас Сиреков" /пред Общината/ бургазлии и гости на града ще станат свидетели на атрактивни демонстрации на различни видове летни олимпийски спортове - художествена гимнастика, бадминтон, футбол и ръгби, които носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.
Събитието се организира от Община Бургас, съвместно с Българския олимпийски комитет и спортен клуб "Параспорт".