Бавят заплатите на приемните майки в община Пазарджик
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 17:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бавят заплатите на приемните майки в община Пазарджик

/КРОСС/ Държавата бави заплатите на приемните семейства в Пазарджик и общината, научи Дарик. Възнагражденията в размер на 510 лева на дете се бавят вече почти 10 дни, оплакаха се приемни родители.
Представители на семействата обясниха, че тенденцията е още от началото на годината, но през този месец забавянето на парите е драстично, а липсата им ограничава нормалния живот на децата, които се отглеждат от приемни родители.
Само в Пазарджик и общината приемните семейства са 24, а в тях са настанени 33 деца. Според статистиката 10 от децата са новородени и до 1-годишна възраст.
Майките са категорични, че ако тенденцията за забавяне на заплатите продължи, в средата на месец юли приемните семейства от Пазарджик ще организират протест през Агенцията за социално подпомагане в столицата.
По непотвърдена информация парите за изплащане на възнагражденията на приемните семейства минават през Кооперативна търговска банка. Според родителите причината за забавянето е поставянето й под специален надзор от страна на БНБ.