Пантев: Политиката не трябва да решава проблемите, а да ги предотвратява
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 18:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пантев: Политиката не трябва да решава проблемите, а да ги предотвратява

/КРОСС/ "Политиката не трябва да решава проблемите, а трябва да ги предотвратява. Когато хората в политиката разберат това, нещата в страната ни ще станат по-добри." Това заяви проф. Андрей Пантев пред TV 7 по повод трагедията в Североизточна България.

"Невинните жертви са шлагер в българската история. Подобни действия можеха и да не се случат и пак да се сплотим. Но това ни кара да се замислим за смисъла на хоризонталната омраза, която изпитваме и че политиката не разрешава проблемите, а ги предотвратява", разсяни той.

Андрей Пантев не се нае да говори за причините за трагедията, но обърна внимание на факта, че много неща не са били съобразени и пренебрегнати, за да се стигне до инцидента.

По думите му генералният извод от бедствието, което ни сполетя, е, че не може да се строи навсякъде, на всяка цена, по всякакъв начин. Това е напомняне, че животът не е само развлечения и печалби.

Според историка вина трябва да се търси, но не и да се вкопчваме само в това кой ще отнесе пешкира, защото това би било гавра с "паметта на онези, които са отишли на небето".