Рашидов: Днес има война с природата. Къде е армията?
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рашидов: Днес има война с природата. Къде е армията?

/КРОСС/ „Днес не е ден да гледаме тъпо и тъжно. Да, днес е тъжен ден и тези наводнения са ни в домовете. Никой не може да бъде равнодушен. Тази трагедия обаче трябва да ни накара да си дадем точна и ясна сметка - всички ли сме читави. Когато започна драмата с Цар Калоян бяха отпуснати 260 милиона леваза 12 километра диги, изчистване на коритата и обезопасяване на бреговете. Ако 24 км. се отлеят с бронз, сметката ще излезе 120 милиона лева. Всички помислиха, че се шегувам, но тези сметки бяха реални. Ако продължаваме политико-олигархичния модел, ще има бедствия и няма да бъдем подготвени." Това заяви в предаването „Още от деня" по БНТ Вежди Рашидов.

Той бе категоричен, че в такива момента армията трябва да е на място и да помага: „Питам къде е нашата армия в момента, като няма никаква друга работа. Днес има война и тя е реална война, война с природата, има бедствия. Тази армия да излезе. Къде е тази армия? В калта гледаме цял ден тъжни репортажи", каза още той.

„Негласуващите българи докарват ДПС на власт. Това е. Ние трябва да станем и да гласуваме, иначе ДПС винаги ще са на власт", коментира той политическата обстановка у нас.

„Аз се надявам Бойко Борисов, ако се върне на власт, да дойде и да стегне държавата. Надявам се и да си е взел и поуките - много е важно младите и кадърни българи да могат да получат достъп до политиката и да получат поле за развитие", каза още Рашидов.