Кметът на Руен купува коли за 75 бона, не му стига Мерцедесът
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 18:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Руен купува коли за 75 бона, не му стига Мерцедесът

/КРОСС/ Кметът на Община Руен Исмаил Осман се готви да купи два леки автомобила „за нуждите на общинска администрация". Предложението за покупката на возилата е входирано в Общинския съвет и е свряно като последна точка от докладната записка за актуализация на капиталовата програма с изписан по темата точно един ред. Единият от автомобилите ще струва 25 хиляди лева, а другият 50 хил. лева. В доминирания от ДПС Общински съвет в Руен е повече от ясно, че кметът ще се сдобие с новите коли безпроблемно. Марката им той сам щял да уточнява след това, казаха пред Флагман.бг от групата на партията в местния парламент.
В момента кметът на балканската община, която се счита за една от най-бедните в региона и е бастион на ДПС, се вози на Мерцедес с всички екстри. Освен лъскавото возило, което беше купено за 120 хил. лева, Общината разполага с още няколко автомобила - Шкода, Ситроен, Хонда и микробус.
„Нямат никаква нужда точно в този момент от нови коли, паркингът е препълнен", коментираха жители на Руен.
Представители на ДПС заявиха, че леката кола Мерцедес не била достатъчна на кмета да обикаля селата в общината. „Не е удобно да ходи навсякъде с него", казаха съветници, за да оправдаят разходите на градоначалника.
Община Руен е изхарчила и над 3000 повече за организацията на изминалите европейски избори от средствата, отпуснати за целта от областна администрация. Парите били дадени на членове на СИК и за пътни разходи. Надвишената сума била искана за възстановяване от Областна управа, но оттам им отказали. Затова кметът Исмаил Осман предлага на местния парламент те да бъдат заделени от общинския бюджет.