Костадинов наследява Бисеров като зам.-шеф на ДПС?
Секция: ПОЛИТИКА
23 Юни 2014 18:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадинов наследява Бисеров като зам.-шеф на ДПС?

/КРОСС/ Депутатът Камен Костадинов ще наследи Христо Бисеров като зам.-председател на ДПС.
Кандидатурата му вече е одобрена от шефа на движението Лютви Местан и почетния председател Ахмед Доган, твърдят източници на BPost.bg от „Стамболийски" 45.
Гласуването на новото ръководство трябва да стане на следващото заседание на Централния съвет на партията. Заради напрегнатата политическа обстановка в страната и предсрочните парламентарни избори, датата на сбирката на ръководството непрекъснато се отлага.
На 23 ноември миналата година, ДПС прие оставката на Христо Бисеров и го освободи като член на ЦС, Централното оперативно бюро (ЦОБ) и като заместник-председател на ДПС. Бисеров беше освободен и като член на ДПС. Причина за това станаха двете разследвания срещу него и доведения му син Ивайло Главинков.
На 15 ноември 2013-та, Софийска градска прокуратура обвини Бисеров за това, че през 2012 г. в писмена декларация, подадена пред Сметната палата, е затаил истина относно наличието на сметки в банка в Швейцария. Той е обвинен и за това, че в периода 13 декември 2012 г. - 21 февруари 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.
Главинков е обвинен за това, че в периода 13 декември 2013 г. - 21 февруари 2013 г., в условията на продължавано престъпление, е придобил по банкова сметка парични средства (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за които е знаел, или е предполагал, че са придобити от престъпление.