На 21 юли започват да събарят ромските къщи в Стара Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Юни 2014 19:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На 21 юли започват да събарят ромските къщи в Стара Загора

Стара Загора /КРОСС/ На 21 юли започва събарянето на незаконните ромски къщи. Това заяви пред Телевизия Загора кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Днес е изпратено уведомление до полицията, в която от общинска администрация информират за датата.
Събарянето на ромските къщи трябваше да започне на 12 май, но в последния момент от полицията изпратиха писмо до Общината, с което се иска отлагане на планинарите действия по събаряне на незаконните постройки. Сред аргументите на полицията за отлагане на планираните действия по събаряне на незаконните постройки бяха, че в подготвените за събаряне къщи имало абитуриенти и ученици и това би поставило в "невъзможност децата да завършат нормално учебната година, че в постройките имало лица, които са направили изявления, че ще се самозапалят, както и опасност от масови недоволства." От полицията посочиха още и, че дейностите по премахване на незаконните къщи съвпада с провеждане на матури в училища, балове и масови мероприятия за провеждане на изборите за Европейски парламент.
На 11 юни въпросът с премахването на къщите в парк "Борова гора" бе обсъден с председателите на групи в Общинския съвет и ръководството на общинската администрация, пише novini.stara-zagora.org.