Разкриха от какво се страхуват милионерите
Секция: ЛЮБОПИТНО
23 Юни 2014 20:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разкриха от какво се страхуват милионерите

/КРОСС/ Учени откриха основните страхове на милионерите. Противно на факта, че основният страх на богатите е банкрутът, специалистите са установили далеч по-важни въпроси, които не дават мира на хората с много пари.
Според проучване, проведено от екип психолози от международна адвокатска кантора Withersworldwide, един от всеки седем милионера е обезпокоен от факта, че финансовото му благосъстояние ще лиши децата му от енергия и амбиции, съобщава The Telegraph.
По-важен от този въпрос е само загрижеността за здравето. Неща като семейство, благополучие на брака и банкрут вълнуват хората с пари най-малко.
Проучването показва също, че колкото по-богат е един човек, толкова по-голям е страхът му. Най-заможните участници в проучването два пъти по-често са изказвали своите опасения за развитието на децата си, отколкото хората с доход, по-малък от 10 млн. долара.
Според партньора на компанията Сара Кормак, това е очевидно, защото умерено богатите не са много притеснени за влиянието на парите върху наследниците си. "Техните доходи не са толкова високи, че децата им да имат възможност в бъдеще никога да не работят и да не разберат какво е това самостоятелно да печелиш пари", смята Кормак.